Cum alegem mobila pentru noua locuință?

Cum alegem mobila pentru noua locuință?

Aspectul unei locuințe este influențat foarte mult de tipul de mobilă pe care îl preferăm. Indiscutabil, întreaga arhitectură a casei trebuie să fie foarte bine asortată cu fiecare piesă de mobilier în parte. Modul în care se îmbină sau se resping piesele de mobilier îți va influența nu numai starea de spirit, cât și prima impresie pe care o faci musafirilor tăi. De aceea, vom discuta despre modul în care alegem mobila pentru noua locuință.

Mobilă din lemn masiv?

De altfel, în momentul de față, mobila din lemn masiv este preferată de foarte multe persoane. Se observă o reîntoarcere la obiectele trainice, durabile, de odinioară. Acet tip de mobilă este foarte aspectuoasă, rezistentă timp îndelungat, are finisaje foarte frumoase, poate fi recondiționată după mult timp, este impunătoare și are foarte multă personalitate.

Bineînțeles, prețul este semnificativ ridicat, însă, investiția merită deoarece este vorba despre un lucru de calitate și de bun gust. În magazinele de specialitate, întâlnim o varietate de modele de mobilă pentru locuință, de culori și dimensiuni diferite.

Spre exemplu, anul acesta, în TOP-ul preferințelor se află mobilierul confortabil. Dacă tot am început să lucrăm mai mult de acasă sau în regim hibrid, atunci, este lesne de înțeles că avem nevoie de un mobilier care să ne facă să ne simțim bine.

Așadar, dacă dorești să fii în ton cu moda de anul acesta, alege piese de mobilier elegante, șic, confortabile și cu funcționalitate maximă. Sunt de preferat și piesele curbate de mobilier, care oferă spațiului unde se află foarte mult stil și modernism, în același timp.

Pasionat de mobilă veche?

Dacă ai această pasiune, anul 2023 este momentul cel mai favorabil pentru a face o alegere de acest gen. Poți cumpăra piese vechi de mobilă și le poți recondiționa, acestea sunt la modă și vor oferi locuinței un aspect inedit. Mobila veche spune întotdeauna o poveste privitorului, astfel că depinde de tine ce vezi în ea.

Îți plac culorile vii?

Faci parte din categoria persoanelor care doresc să aibă o locuință veselă, cu multă personalitate și cu un aspect modern? Alege pentru casa ta, anul acesta, piese colorate de mobilier. Ele vor ieși în evidență mult și vor schimba complet atmosfera din familie. Chiar și celor mici le vor plăcea.

Mobila la comandă este o opțiune bună?

Pentru că în orice locuință există un spațiu care rămâne nefolosit, este recomandat să optezi pentru mobilă la comandă. În felul acesta poți adapta perfect dimensiunile mobilei la dimensiunile încăperilor, poți alege combinații noi de culori și, de ce nu, chiar și piese mai moderne și mult mai funcționale. Majoritatea firmelor care produc mobilă colaborează cu designeri foarte talentați, care pot să îți decoreze casa la modul ideal. Talentul lor și dorințele tale vor face un proiect minunat.

Care sunt preferințele tale?

Înainte de a începe să analizezi ofertele, încearcă să identifici felul în care vrei să te simți în propria casă. Dorești un living foarte comod și funcțional? Îți plac spațiile generoase sau dorești o sufragerie foarte prietenoasă și intimă? Cauți intimitate și liniște? După ce răspunzi acestor întrebări, vei putea să faci un plan cu felul în care vrei să arate locuința ta.

Relaxare și liniște?

În cazul acesta, veți avea nevoie de o mobilă adecvată pentru fiecare lucru, bine asortată cu culoarea draperiilor și a covoarelor, spre exemplu. Relaxarea îmbie la visare, lectură, ore petrecute în introspecție și solitudine într-un dormitor intim sau băi lungi în cea mai potrivită baie, cu o lumină caldă și redusă, pe când liniștea poate să însemne ore de joacă alături de cei mici într-un living spațios, luminos și plin de căldură sau din contră, la focul șemineului.

Gătești sau ieșiți în oraș?

Toate aceste lucruri trebuie știute încă de la început pentru a face alegerea corectă a mobilierului în concordanță cu preferințele fiecăruia. Indiferent de tendințele modei și de modul în care este compartimentată locuința, nu este deloc greșit să ții cont de preferințele proprii și de personalitatea celor dragi. Este important să rezonezi într-un mod cât mai plăcut cu spațiul unde îți vei petrece o mare parte din viață.

Despre autor

Marcip Tech shop_manager