Sfaturi de amenajare living într-un apartament mic

Sfaturi de amenajare living într-un apartament mic

Locuințele cu suprafață redusă necesită soluții deosebite pentru amenajare si pentru aceasta venim către dvs. cu sfaturi de amenajare living într-un apartament mic. Aici intervine creativitatea celui care amenajează spațiul. Confortul și designul vor trebui să se îmbine perfect pentru a crea senzația de spațiu extins. Chiar dacă nu sunt spațioase, astfel de locuințe sunt foarte intime, prietenoase și cochete. Descoperă cum poți amenaja un living minunat chiar și într-un apartament mic.

Biblioteca poate fi la fel de mare ca peretele

Pentru că într-o locuință cu suprafață redusă, nu avem mult spațiu de depozitare, putem folosi biblioteca din sufragerie pentru depozitarea tuturor cărților din casă, a decorațiunilor interioare mici și pentru albumele de artă sau cărțile tehnice.

Într-o astfel de situație, este recomandat să solicitați ajutorul unei firme care confecționează mobilă la comandă. Îi puteți cere să vă realizeze o bibliotecă generoasă pentru living. În felul acesta nu veți mai avea nevoie de biblioteca din dormitor și nici de cea din camera copiilor. Spațiul pe care biblioteca îl va ocupa va fi foarte redus, de asemenea. Dacă vă plac decorațiunile moderne, le puteți pune în evidență pe toate, chiar aici. Totuși, nu aglomerați spațiul deja redus. Alegeți doar ce este necesar!

Sfaturi de amenajare living într-un apartament mic – culori neutre și stil scandinav

Majoritatea designerilor recomandă pentru locuințele cu suprafață redusă, culorile neutre și luminoase. Pentru a oferi un stil distinct, puteți opta pentru produsele în stil scandinavic. Este un stil elegant, rafinat și de efect. Creează o senzație foarte plăcută de modernism și este foarte atrăgător din punctul de vedere al aspectului, în sine. Tonurile calde oferă senzația de spațiu generos și sentimentul de pace, liniște.

Piese de mobilier puține și de bună calitate

Pentru că într-o locuință cu suprafața mică nu avem suficient spațiu la dispoziție, este util să nu încărcați living-ul cu multă mobilă. De preferat ar fi să alegeți doar piesele esențiale și acestea să fie de o foarte bună calitate pentru o rezistență extinsă în timp.

Vor ieși repede în evidență și vor crea impresia unui loc amenajat cu grijă. În magazinele online de mobilă de găsesc o mulțime de piese de mobilier foarte potrivite pentru spațiile reduse: mese și scaune pliante, birouri de perete, canapele extensibile, fotolii pat, etc.

Piese de mobilier pe colț

Dulapurile suspendate pot fi o soluție foarte bună nu doar pentru bucătărie sau baie. În living se pot folosi cu succes, de asemenea. Există și dulapuri sau biblioteci/rafturi de colț. Sunt soluția ideală când acel spațiu este atât de redus încât nimic nu mai încape acolo. Orice mic spațiu poate fi amenajat și utilizat dacă apelăm la profesioniști care creează mobilier la comandă.

Țesături naturale, piatră, lemn, materiale organice

Toate aceste lucruri impresionează într-un mod foarte plăcut. Draperiile de culori deschise din țesături 100% naturale sunt foarte potrivite pentru spațiile mici. Covoarele sau carpetele din lână sau bumbac sunt suficient de moderne pentru a atrage atenția foarte mult. Sunt ușor de întreținut, se pot curăța foarte bine și modelele sunt interesante, de actualitate.

Dacă veți folosi cât mai multe materiale organice 100%, spațiul respectiv va căpăta multă valoare și semnificație. Este o modalitate practică de a crea senzația de spațiu în plus și de valoare autentică. Oglinzile sunt binevenite într-o astfel de locuință, de asemenea. Acestea au menirea de a crea o senzație de spațialitate în plus și cresc mult inclusiv luminozitatea spațiilor unde sunt amplasate.

Servicii profesionale de design interior

Sunt la modă și vă pot ajuta foarte mult, dacă doriți o locuință deosebită de tot ce ați văzut la rude și prieteni, în mod special. Astfel de servicii sunt prezente pe piață în momentul de față și costurile nu mai sunt exagerat de mari, cum erau cândva, mai ales dacă veți opta pentru un designer tânăr și creativ. În mod sigur va avea suficientă răbdare și talent pentru a transforma complet o locuință banală cu puțin spațiu, într-una modernă și foarte estetică.   

Despre autor

Marcip Tech shop_manager